Kvalitet & Tradition

Akademisk Frihet - Kollegialt styre - Forskningskvalitet

Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala, Uppland, Sweden

fredag, april 14, 2006

Långfredagens förpliktelser

Långfredagen ägnades åt ceremoniell fasta, späkning och stillhet. Klädsel: Kaftan. Till morgontuppens stolta sång rakade jag och mina kamrater våra huvuden och sjöng sånger i moll. Inget eller ingen kunde denna dag få oss att tänka på något annat än våra synder, vikten av att bevara vårt samhälles normer samt köttets förgänglighet.

Men man gjorde tappra försök. Pagrotsky satte tillfälligt stopp för bildningens förfall i ett sista försök att smickra in sig hos akademiens plågade garde. "Utbildningsministern" har förstås inte råd med ännu en universitetsrektor som nyttjar sin akademiska frihet till att falla ur ledet och bita den hand som föder honom. Gott så, vi kan omöjligen glömma Växjö, Örebro, Karlstad eller de andra glorifierade gymnasieskolor du och dina företrädare rest och certifierat. Du och din sort kommer att skörda vredens stormar i höst, ansökningstopp eller ej. Nu åter till stillheten.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Bäste Hr Pilflykt

Edra inlägg äro träffande likt en välriktad muskötsalva. De plebejer vilka tro att högre utbildning skola vara likt en mekanisk verkstad göra bäst att taga betäckning. Ni Hr Pilflykt torde vara en av de få kvarvarande förnuftiga röster i ett annat till tystnat skrämt Konungarike!

lördag, april 15, 2006  
Blogger Marta Axner said...

Ursäkta, men har K&T tappat stinget? Eller är det bara hr Pilflykt som fastat och späkt sig för länge? Först har han inte koll på sina egna folkvisor ("och på många andra ställen" sjunger man i Dansen på Svinsta skär, inte i Smedsvisa) och nu klär sig Pilflykt och hans kompisar i kaftan - ett plagg som K&T i borde vara väl medvetna om är förbehållet prästvigda. Eller har kanske pilflykt redan avslutat sina studier, inträtt i prästtjänst och nu försöker dölja att han bara är en patetisk överliggare som inte kan släppa studentlivet och gå vidare i vuxenvärlden?
Hur som, glad påsk på er, gossar.

söndag, april 16, 2006  
Blogger Horace Pilflykt said...

Fröken Axner:

Ja, Svinnsta Skär är visan, som du så riktigt påpekar och det står också om du betraktar texten med lite större nit.

Plagget jag och mina lamenterande kamrater bar under långfredagen var förvisso kaftaner, men den sort som både lekmän och invigda tillåts bära. Här nedan följer ett stycke från Nationalencyklopedin som belägger mitt påstående:

”kafta´n, (via turkiska av arab./persiska khaft[n) orientaliskt överplagg. Den är vanligen lång, vid med öppen front och långa ärmar, ibland pälsfodrad eller pälsbrämad. Den kunde förr vara en dyrbar hedersdräkt och gav även inspiration till moden i Europa.”

Så nej, något förfall i den regim som förfogar över K&T är det inte tal om, även om KG-falangen i Svenska Kyrkan och såsseadeln (som klädsamt nog sammanstrålar i Fröken Axner) strävsamt försöker hitta sprickor i vår andes rustning.

Dixi!

söndag, april 16, 2006  

Skicka en kommentar

<< Home