Kvalitet & Tradition

Akademisk Frihet - Kollegialt styre - Forskningskvalitet

Min bilder
Namn:
Plats: Uppsala, Uppland, Sweden

måndag, mars 27, 2006

Blomma som vuxit ur smutsen

Att den socialdemokratiska svågerpolitiken är förhärskande i all svensk högre förvaltning, det har klarsynta samhällskritiker vetat sedan andra världskriget. Väldigt sällan, och då vill jag understryka ordet väldigt, kan även vårt vackra lands regim som kallar sig demokratiskt vald, se ljuset trots den lort man vuxit och frodats i så länge. Ett ögonblicks klarhet kan skänka insikt och den insikten kan leda till handling. Handlingen är i detta fall det val som fallit på Uppsala Universitets hedersdoktor sedan endast två månader, Jan Eliasson.

K & T när nu två fromma förhoppningar:

1. Att Herr Eliasson omedelbart rensar ut i det politiserade träsk som diplomatkåren förvandlats till under åratal av såsseri och inkompetens. När så är gjort bör han i nära samarbete med landets doktorandsammanslutningar arbeta fram regler som är anpassade efter doktoranders speciella kompetensområden (läs: förbud instiftas för icke-disputerade att befatta sig med diplomatyrket).

2. Att resten av utrikesministerns tid och resurser går till att besöka Oxford, Harvard, Yale och Åbo Kungliga Akademie för att där finna svar på gåtan om kvalitetssäkring i Bolognaimplementeringens tidevarv.

Med det önskar vi den nya utrikesministern välkommen på posten! Dixi!